AKTUÁLIS

Az év elején, a beszállítói háttérben történt váltás után, az ügyfeleink közül többen aggódtak a további sikeres működésünket illetően, hitelt adva egyes riogató jóslásoknak. Ezek a hangok azonban gyorsan elcsendesedtek, amikor egymás után építettük meg ügyfeleink megelégedésére a különböző párásító és párahűtő rendszereket.

A beszállítói hátterünk stabil, minden területen több beszállítóval is dolgozunk, ami garancia arra, hogy mindig gyorsan és a megoldáshoz legjobban illeszkedő rendszer komponenst tudjuk alkalmazni.

A vezérlésben a diszkrét elemekből épített egyszerű, költséghatékony rendszerektől a legnagyobb Siemens PLC vezérlésig bármit képesek vagyunk megvalósítani. PLC vezérléseink – akár a legkisebbek is – illeszthetők bármilyen meglévő épületfelügyeleti rendszerhez, amely a Modbus kommunikációt ismeri.

Kialakult a rozsdamentes acél elemek gyártásának stabil háttér bázisa is, ma már a kertészeti párásítás és hatékonyságnövelő párahűtés szórócsöveitől a látvány párásító elemekig bármilyen befúvó elemet garantáltan a legjobb minőségben és a legkedvezőbb áron tudunk legyártani.

Partnerkapcsolataink lehetővé teszik, hogy akár 30 embert mozdítsunk meg egyszerre egy nagy, vagy több kisebb párhuzamos rendszer telepítésre, ha szükséges. Minden szakemberünk tapasztalt rendszerépítő, többségében kosaras emelő kezelésre jogosult, így magas csarnokokon belül is hatékonyan tudunk telepíteni.

A párásító rendszereknél fontos szempont a megfelelő vízkezelő rendszerek szállítási képessége. Ezen a területen is széles beszállítói háttérrel rendelkezünk, ha szükséges, akár ultra tiszta víz (UPW) előállítására is tudunk minőségi vízelőkészítő megoldást szállítani.

Az idei évben már eddig is széles spektrumát valósítottuk meg a párásító és párahűtő rendszereknek. Kiemelést érdemelnek ezek közül a kertészeti párásító megoldások. Itt minden területen építettünk rendszert a palánta nevelő üvegháztól a hajtató üvegházon keresztül a manipuláló- és raktár csarnokig. Rendszereink akár 6-7 Cº-kal is csökkentik az üvegház hőmérsékletét és biztosítják a magas páraigényű növények (pl. uborka) számára is a megfelelő páratartalom szintet. Rendszereink egy része meglévő klíma számítógéppel vezérelt, de működik általunk szállított vezérléssel működő rendszer is, amely az igények szerint ciklikus üzemű párabefúvásra is képes, ahol széles határok között állíthatók a befúvási és szünet idők. Rendkívül kedvező rozsdamentes acél gyártási költségeink és a kiemelkedően kedvező telepítési díjaink meglepően alacsony négyzetméter árakon teszik megvalósíthatóvá ezeket a kertészeti párásító rendszereket. Ezekkel a négyzetméter árakkal pályázati támogatás igénybevétele esetén garantáltan egy szezonon belüli megtérülés érhető el.

Nagyon sikeres volt a hatékonyságnövelő párahűtő rendszerek építése is. Ezen a területen minden idei megrendelőnk újabb ajánlatokat kért tőlünk, mert újabb rendszereket akarnak megvalósítani a kiváló tapasztalatok alapján. Ezek a rendszerek kifinomult vezérlésüknek köszönhetően csak akkor működnek, amikor az ténylegesen indokolt, így a jelentős energia megtakarítás és hűtési teljesítmény növelés mellett takarékosan üzemeltethetők. A befúvó rendszer kiépítésénél általunk bevezetett rozsdamentes acél gerinc csövezés egyedülálló a hazai piacon, esztétikus megjelenése mellett a tartóssága is jelentősen jobb a flexibilis csöveknél.

Újabb jelentős referencia rendszereket építettünk az ipari párásítás területén is. Az elektronikai gyártás mellett immár az egyik német autógyár hazai motorgyárában is üzemel megoldásunk a technológia által előírt páratartalom biztosítására.

Az ősz beköszöntével a munkánk mennyisége csak növekedett, több érdekes és egy igazán nagy volumenű feladat tölti most ki mindennapjainkat, valamint egy jelenleg fejlesztés alatt álló, saját gyártású termékünket is tesztelni fogjuk rövidesen egy teljesen új párásítási szegmensben.

2015. október 28.

 

Vissza