KERESKEDELMI PÁRÁSÍTÁS ÉS PÁRAHŰTÉS

1. Prémium élelmiszer áruházak zöldségszigeteinek, halas és húsos pultjainak párásítása

Az élelmiszerek egy része nagyon érzékeny a megfelelő páratartalom szintre, amelynek biztosítása a modern, klimatizált áruházakban és üzletekben különösen fontos, hiszen a klimatizálás szárítja a levegőt.

A zöldségek és gyümölcsök egy része az alacsony páratartalom miatt gyorsan elveszíti a nedvességtartalmának jelentős részét, melynek következtében

- jelentős, akár 40%-os az apadási veszteség, vagyis a súlycsökkenés
- gyors esztétikai és állagromlás következik be
- az alacsony páratartalom miatti állapot kedvez a különböző betegségek kialakulásának

A halak és húsok is gyors állagromlást szenvednek alacsony páratartalmú környezetben. Ez a halak esetén a leggyorsabb, akár néhány óra alatt eladhatatlanná válhat a pulton lévő áru.

Az általunk ajánlott testre szabott rendszerek

- a szakértő méretezésnek köszönhetően bármilyen környezeti körülmény esetén képesek az előírt páratartalom szint biztosítására
- a nagynyomású porlasztásnak köszönhetően nem nedvesíti az árut, amivel megelőzhető például a zöldségek rothadásának kialakulása
- a rendszerhez általunk szállított vezérléssel nagyon pontosan szabályozható a páratartalom szint
- a rozsdamentes acél befúvó rendszer egyedi gyártású és rendkívül esztétikus, így bármilyen stílusú környezetbe beilleszthető
- alkalmazásuk esetén az árut a nyitvatartási idő végén nem kell a raktárba, majd nyitás előtt visszaszállítani, amivel jelentős logisztikai költség takarítható meg
- alkalmazásuk esetén jelentősen csökkenthető a káló, az áru lényegesen tovább tartható a pulton
- alkalmazásuk esetén jelentős veszteség előzhető meg

 

2. Állandó és ideiglenes zöldség és gyümölcs tárolók párásítása és hűtése

A zöldségek és gyümölcsök egy része az alacsony páratartalom miatt gyorsan elveszíti a nedvességtartalmának jelentős részét, melynek következtében

- jelentős, akár 40%-os az apadási veszteség, vagyis a súlycsökkenés
- gyors esztétikai és állagromlás következik be
- az alacsony páratartalom miatti állapot kedvez a különböző betegségek kialakulásának

Az erre érzékeny zöldségek és gyümölcsök környezetében a betakarítást követően nagyon gyorsan meg kell oldani a megfelelő páratartalom szint biztosítását. A termények hosszabb idejű tárolása esetén a megfelelő páratartalom szint biztosítása nem nélkülözhető.

Problémát jelenthet a betakarítási időszakban a nagy meleg az ideiglenes tárolókban raktározott áruknál. Az állagromlás megakadályozása érdekében a tárolót és a betárolt árut ilyenkor hűteni kell.

Az általunk ajánlott testre szabott rendszerek

- a szakértő méretezésnek köszönhetően bármilyen környezeti körülmény esetén képesek az előírt páratartalom szint biztosítására
- a nagynyomású porlasztásnak köszönhetően nem nedvesíti az árut, amivel megelőzhető például a zöldségek rothadásának kialakulása
- a meglévő, vagy a rendszerhez általunk szállított vezérléssel nagyon pontosan szabályozható a páratartalom szint
- mobil változatai biztosítják az áru hűtését az ideiglenes zöldség tárolókban és a szállítás során
- alkalmazásuk esetén jelentős veszteség előzhető meg

 

3. Hagyományos hűtő- és fagyasztó berendezések hatékonyságnövelő párahűtése

 

Vissza