KERESKEDELMI PÁRÁSÍTÁS ÉS PÁRAHÛTÉS

1. Prémium élelmiszer áruházak zöldségszigeteinek, halas és húsos pultjainak párásítása

Az élelmiszerek egy része nagyon érzékeny a megfelelõ páratartalom szintre, amelynek biztosítása a modern, klimatizált áruházakban és üzletekben különösen fontos, hiszen a klimatizálás szárítja a levegõt.

A zöldségek és gyümölcsök egy része az alacsony páratartalom miatt gyorsan elveszíti a nedvességtartalmának jelentõs részét, melynek következtében

- jelentõs, akár 40%-os az apadási veszteség, vagyis a súlycsökkenés
- gyors esztétikai és állagromlás következik be
- az alacsony páratartalom miatti állapot kedvez a különbözõ betegségek kialakulásának

A halak és húsok is gyors állagromlást szenvednek alacsony páratartalmú környezetben. Ez a halak esetén a leggyorsabb, akár néhány óra alatt eladhatatlanná válhat a pulton lévõ áru.

Az általunk ajánlott testre szabott rendszerek

- a szakértõ méretezésnek köszönhetõen bármilyen környezeti körülmény esetén képesek az elõírt páratartalom szint biztosítására
- a nagynyomású porlasztásnak köszönhetõen nem nedvesíti az árut, amivel megelõzhetõ például a zöldségek rothadásának kialakulása
- a rendszerhez általunk szállított vezérléssel nagyon pontosan szabályozható a páratartalom szint
- a rozsdamentes acél befúvó rendszer egyedi gyártású és rendkívül esztétikus, így bármilyen stílusú környezetbe beilleszthetõ
- alkalmazásuk esetén az árut a nyitvatartási idõ végén nem kell a raktárba, majd nyitás elõtt visszaszállítani, amivel jelentõs logisztikai költség takarítható meg
- alkalmazásuk esetén jelentõsen csökkenthetõ a káló, az áru lényegesen tovább tartható a pulton
- alkalmazásuk esetén jelentõs veszteség elõzhetõ meg

 

2. Állandó és ideiglenes zöldség és gyümölcs tárolók párásítása és hûtése

A zöldségek és gyümölcsök egy része az alacsony páratartalom miatt gyorsan elveszíti a nedvességtartalmának jelentõs részét, melynek következtében

- jelentõs, akár 40%-os az apadási veszteség, vagyis a súlycsökkenés
- gyors esztétikai és állagromlás következik be
- az alacsony páratartalom miatti állapot kedvez a különbözõ betegségek kialakulásának

Az erre érzékeny zöldségek és gyümölcsök környezetében a betakarítást követõen nagyon gyorsan meg kell oldani a megfelelõ páratartalom szint biztosítását. A termények hosszabb idejû tárolása esetén a megfelelõ páratartalom szint biztosítása nem nélkülözhetõ.

Problémát jelenthet a betakarítási idõszakban a nagy meleg az ideiglenes tárolókban raktározott áruknál. Az állagromlás megakadályozása érdekében a tárolót és a betárolt árut ilyenkor hûteni kell.

Az általunk ajánlott testre szabott rendszerek

- a szakértõ méretezésnek köszönhetõen bármilyen környezeti körülmény esetén képesek az elõírt páratartalom szint biztosítására
- a nagynyomású porlasztásnak köszönhetõen nem nedvesíti az árut, amivel megelõzhetõ például a zöldségek rothadásának kialakulása
- a meglévõ, vagy a rendszerhez általunk szállított vezérléssel nagyon pontosan szabályozható a páratartalom szint
- mobil változatai biztosítják az áru hûtését az ideiglenes zöldség tárolókban és a szállítás során
- alkalmazásuk esetén jelentõs veszteség elõzhetõ meg

 

3. Hagyományos hûtõ- és fagyasztó berendezések hatékonyságnövelõ párahûtése

 

Vissza